Pro dovozce zboží, kterému nevyhovuje žádný z běžně užívaných přepravních pomůcek, se vyrábějí takzvané atypické palety. Jedná se o konstrukce, které jsou navrženy a vyrobeny přesně na míru podle uvedených rozměrů zadavatele.

vysokozdvižný vozík

  • Pro plnou spokojenost a dokonalý výsledek je nejprve vytvořen vzorek, který zadavatel ověří nejprve v praxi.
  • Pokud vše vyhovuje, pak se teprve přistoupí k výrobě potřebných kusů.

Problém pak bývá u vykupování těchto přepravek. Je ale možné se dohodnout a odebrat i tyto nestandardní. Pro zboží, které je považováno za nepevné, je možné vyrobit na paletu nádstavec, který upevní přepravované zboží a zajistí stohovatelnost. Jedná se o rámy, které do sebe přesně zapadnou. Výška se určí podle potřeby zadavatele. Paletové ohrádky mohou být vybavené i víkem.

Ochrana před odcizením i poškozením

Jestliže by dřevěná paleta, vybavená ohrádkou, byla přesto nedostatečná, používá se speciální přepravka, která se nazývá Gitterbox. Rám je vyroben ze silného ocelového plechu a výplň je tvořena pletivem. Jelikož se dá zboží dobře zabezpečit uzavřením celé přepravky, je chráněno proti poškození i odcizení. Půdorys je shodný s rozměry klasické palety. Není tedy problém přepravovat je v nákladních automobilech a dalších dopravních prostředcích, které jsou určeny pro klasické palety.

europalety

  • Otevíratelná je přední strana, která bývá zajištěna zámkem nebo bezpečnostní záklapkou.

Dno bývá vyplněno klasickou EURO paletou. Manipulace s touto přepravní pomůckou je možná klasickým vysokozdvižným vozíkem, který ji přemisťuje pomocí vidlice. Díky použitému materiálu, kterým je z velké většiny kov, je Gitterbox velmi odolný a vyznačuje se dlouhou životností. Přepravce má tedy jistotu, že jeho zboží nejen, že neutrpí újmu z důvodu manipulace při nakládce a vykládce, ale ani jeho majetek nenavštíví nějaké nenechavé ruce.

Mohlo by se vám také líbit: