Pokud chcete, aby vám bazén dobře a dlouhou dobu sloužil, tak se zkrátka o něj musíte také postarat. A to nejen bazénovou chemií, která je samozřejmě velmi důležitá, ale především potřebujete čerpadlo a to skutečně musí fungovat. Připojuje se totiž k filtrační jednotce a tím slouží k filtrování a cirkulaci bazénové vody. Je dobré se při koupi bazénu rovnou zeptat, zdali se dají snadno zakoupit náhradní díly nebo rovnou získat kontakt na nejbližší servis bazénových čerpadel, kde můžete snadno poruchu vyřešit. Čerpadla jsou vhodná pro všechny druhy bazénů. Menší nadzemní ani velké zapuštěné nebudou strádat o tuto součástku. Pokud si nebudete vědět rady se zapojením, je vždy lepší požádat odborníky o pomoc.
vodní čerpadlo k bazénu.jpg

Vybíráme čerpadlo

Pokud nevíme, jaké vybrat a není součástí například bazénu, tak je lepší se zeptat a nechat si poradit, přece jenom je to investice, která nám má sloužit. Rozhodující bude velikost bazénové plochy, které určí vhodné typy čerpadel. Samozřejmě ideální je velký a snadno plnící otvor, dále integrovaná filtrační jednotka, která zaručí bezproblémový provoz čerpadla. Výhodou bude i snadná manipulace pro napouštění a vypouštění vody, kdy na šroub nebudete potřebovat žádné nářadí. Mělo by být odolné vůči chloru.
detektor napětí.jpg

Tepelné čerpadlo

Sice je cenově odlišné od běžných provozuschopných čerpadel, ale zase jeho využití je podstatně o něčem jiném. Pokud milujete koupání, plavání nebo vodní radovánky, bylo by možné pouvažovat o takovéto koupi. Dokáže totiž koupací sezónu pěkně prodloužit a to klidně i o půl roku. Nezaskočí ho totiž žádné počasí nebo není závislý na slunečních paprscích. Dokoupit se dá zvlášť, takže nevadí, že máte již bazén nějakou řádku let. Jeho snadná instalace nikoho nezaskočí, ale získáte až 80% tepla zadarmo. Takže pak vás skutečně venkovní teplota nemůže nijak negativně ovlivnit a to prakticky ani v letních měsících, kdy zrovna není ideální čas na vodní radovánky.

Mohlo by se vám také líbit: