I když jste se na roli tatínka nesmírně těšili a miminko vždy chtěli, pravděpodobně jste si nedovedli představit to, kolik práce a energie jeho péče bude zahrnovat. A možná i díky tomu jste rádi, že vaše partnerka je tu pro něho nonstop a poradí si v každé situaci, zatímco vy chodíte do práce.

Nehledejte si však výmluvy k tomu, proč nebýt s vaším dítětem, protože role táty a naopak mámy, jsou jasně dané.
táta se synkem

Pracovní vytíženost z pohledu muže

Muži si mnohdy myslí, že skutečnost, že chodí do práce jich opravňuje k tomu, vymlouvat se z veškerých povinností týkajících se péče o jejich dítě, které mile rádi nechají pouze matce.

Je pochopitelné, že jste po výkonu ve vašem zaměstnání vyčerpaní a není snadné, pokračovat v rychlém tempu ještě i doma. Uvědomte si však, že máte dítě, které potřebuje tátu, který nepovažuje jeho zaměstnání jako překážku a výmluvu, díky které s ním nemůže být.

Rovněž je i vaše partnerka v práci, která trvá 24 hodin denně a jediný kontakt, který vaše dítě má – je ona. Tím pádem by nebylo vůbec špatné, přestat se litovat a postavit se do role táty jako chlap, který se k hraní s vlastním potomkem nutit nemusí.

Víkendy byste neměli promarnit

Víkend považuje většina rodin jako prostor k tomu, užívat si rodinné pohody, podniknout nějaké výlety a především – být všichni spolu. Nejčastější chybou mužů je to, že si většinou program a aktivity plánují sami. Chtějí odpočinek, klid, tichou domácnost a samozřejmě i to, aby od nich nikdo nic nepožadoval.
dítě na ramenou otce

Necháváte i vy domácnost a starostlivost o děti na partnerce jen proto, že jste sobečtí a toužíte po pohodě? Uvědomte si, že tak to bohužel nechodí. Když už máte rodinu, kterou jste chtěli a milujete ji, nemůžete se od ní separovat tím, že očekáváte od víkendů klid a samotu. Je vaší povinností partnera a táty, abyste se chovali tak, že budete pro rodinu přínosem – a to nejen finančně.

Mohlo by se vám také líbit: