Než se podíváme na těžbu podrobněji, je potřeba si něco říct o něm samotném. Jedná se o inovativní digitální měnu, která může změnit Vás život. Jedná se totiž o velmi atraktivní měnu. Je zcela nemožné ji padělat nebo způsobovat inflaci. A to z důvodu, že tuto měnu neovlivňují banky, firmy ani vláda, protože není řízená žádným orgánem. Velkou výhodou této měny je, že platby můžete přijímat a odesílat v jakémkoliv množství kdekoliv na světě. A platební transakce probíhají za minimální nebo žádné poplatky. Je to stručně řečeno kryptoměna, která dokázala do kapsy strčit všechny banky. Je možné je získat mnoha způsoby. Pojďme se podívat na to, jak těžit bitcoiny.
decentralizovaná mince.jpg

Těžba není nic složitého

I když se to může zdát, tak těžba není tak složitá, jak může vypadat. Jedná se hlavně o potvrzování transakcí v bitcoinové síti. Získání této měny je poté na Vašem odhodlání. Než vzniklo zařízení bitcoin miner, používali se k ověřování transakcí velmi výkonné počítače. Ty v dnešní době už bohužel výkonem nestačí, proto výrobci přišly už s míněným bitcoin miner. Samotná těžba neboli bitcoin mining poté probíhá automatizovaně. A záleží jen na tom, jak moc výkonné zařízení vlastníte. Na těžbu se využívají také centra známé jako pooly. V nich se nachází mnoho zařízení, díky kterým lze těžbu provádět. Na internetu najdete i stránky kde je možné si zjistit, jak dostatečné výkonné máte zařízení a kolik této kryptoměny můžete získat. K ověření slouží kalkulačky.

bitcoin crypto-měna.jpg

Kalkulačka

Pokud vlastníte zařízení na těžbu této digitální měny, je potřeba si zjistit, jak moc je výkonné. K tomu slouží kalkulačka. Ta pracuje s těmito parametry:

· Výkon Vašeho těžebního zařízení

· Cena elektrické energie

· Podíl v těžebním poolu

· Obtížnost získání

· Odměna za blok

· Aktuální kurz vůči americkému dolaru

· Cena, za kterou jste koupili svůj hardware

Vidina velkého výdělku je totiž snem určitě každého.

Mohlo by se vám také líbit: